nieuwspagina

Eerste elektrische betonpomp in Europa staat bij Faber Betonpompen

Auteur: Persbericht Faber Foto: Betonhuis 4 september 2022 Laatste update 11 september 2022

Als eerste bedrijf in Europa neemt Faber Betonpompen binnenkort twee elektrische betonpompen in gebruik. Daarmee is het mogelijk beton te storten met een lagere CO₂-uitstoot. Dat effect wordt nog eens versterkt als op de bouwplaats groene stroom gebruikt kan worden.

De betonpomp was onlangs al te zien bij de viering van het vijftigjarig bestaan van het bedrijf. De eerste elektrische betonpomp is vanaf november van dit jaar inzetbaar. ,,Wij zijn ons er van bewust dat wij als marktleider stappen moeten gaan zetten om in 2030 de afgesproken CO₂-reductie van 50 procent te halen”, zegt commercieel directeur Mark Schoorl.

Van elektrisch naar waterstof

Het jubilerende bedrijf heeft 65 betonpompen die in heel Nederland worden gebruikt. ,,We vervangen er nu twee door elektrische en als het bevalt, dan zullen er meer volgen”, zegt Schoorl. De elektrische betonpompen verpompen en gieken elektrisch, maar rijden nog op diesel naar de bouwplaats. ,,We houden de ontwikkelingen op het gebied van waterstofaandrijving in de gaten en willen daar het liefst naar toe”, aldus de commercieel directeur. Hij verwacht dat de vraag naar ‘elektrisch’ groter wordt, omdat opdrachtgevers dat vaker zullen gaan voorschrijven.

Branchevereniging voor betonpompbedrijven (BBB)

Faber is lid van de branchevereniging voor betonpompbedrijven (BBB). Beton storten met een pomp is een snelle en efficiënte manier om betonmortel in een continue stroom te transporteren. Om een goed eindresultaat te krijgen, moet met een aantal randvoorwaarden rekening worden gehouden. Het is specialistenwerk dat door gespecialiseerde BBB-erkende bedrijven gedaan moet worden. Meer informatie.

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978