nieuwspagina

Eerste vijf CSC-certificaten in Amerika uitgereikt

Auteur: Remco Kerkhoven 4 april 2018 Laatste update 8 februari 2019

CEMEX heeft de eerste Amerikaanse CSC-certificaten ontvangen. Vijf betoncentrales in Oakland, San Carlos, Santa Clara, San Jose en San Francisco voldeden aan de eisen. Eerder deze maand werd ook het eerste certificaat in Duitsland uitgereikt aan Heidelberger Beton. Hierdoor staat CSC definitief internationaal op de kaart. 

Waarom is CSC belangrijk?

De vijf fabrieken in Amerika  voldeden aan de CSC-vereisten. De certificaten werden uitgereikt een onafhankelijke certificatie-instelling (SGS). Met een CSC-certificaat maken producenten van beton voor zichzelf en hun afnemers zichtbaar én meetbaar dat producten en de grondstoffen die zij daarvoor gebruiken van verantwoorde herkomst zijn. De certificering sluit aan op duurzame bouw-graadmeters als LEED en BREEAM en past in duurzame ontwikkeling zoals die is verwoord in ISO 26000 en de milieustandaard ISO 14001. De Concrete Sustainability Council (CSC) zet zich wereldwijd in voor de verduurzaming van beton. Het CSC-keurmerk werd begin 2017 geïntroduceerd.

CEMEX

CEMEX is een internationaal bouwmaterialenbedrijf dat hoogwaardige producten en betrouwbare diensten levert aan klanten en gemeenschappen in meer dan 50 landen. CEMEX heeft een rijke historie in het verbeteren van het welzijn van mensen met innovatieve bouwoplossingen, efficiëntieverbeteringen en inspanningen om een duurzame toekomst te bevorderen.

Christian Artelt, Sustainable Construction Manager van Heidelberger Beton
Het verkrijgen van CSC-certificaat biedt de mogelijkheid om het imago van beton positief te beïnvloeden en om een dialoog over duurzaamheid en verantwoord ondernemen met klanten aan te gaan. Beton kenmerkt zich door uitstekende technische, prestatie- en esthetische eigenschappen. Het is gefabriceerd in overeenstemming met de hoogste milieu- en sociale normen en is in feite de duurzame ruggengraat van moderne samenlevingen - vaak zonder als zodanig erkend te worden.

Concrete Sustainability Council

Het Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual. Het certificaat is daarmee ook een internationale regeling. Er zijn vier niveaus: brons, zilver, goud en platina. In Nederland is CSC-NL (Betonhuis sector betonmortel) de regionale systeembeheerder van de internationale CSC-regeling. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen. 

Meer over CSC