nieuwspagina

Nieuwe CSC certificaten in Polen en Turkije

Auteur: Remco Kerkhoven. Foto: Górażdże Beton 18 november 2019 Laatste update 21 november 2019

Górażdże Beton Sp. z o.o. in Polen en Akçansa (Betonsa) in Turkije zijn de eerste betonbedrijven in hun land met een CSC-certificaat. Beide bedrijven zijn onderdeel van de HeidelbergCement Group. Górażdże Beton Sp. z o.o. ontving een CSC-certificering op het niveau zilver voor de betoncentrales in Krakau, Warschau en Wroclaw. Akçansa (Betonsa) ontving CSC-goud.

CSC internationaal steeds sterker

Na Nederland, België, Duitsland, Spanje en Italië zijn Polen en Turkije twee nieuwe Europese nieuwe landen waar het CSC-keurmerk wordt geïntroduceerd. In de VS en Canada waren al certificaten uitgereikt. Het internationale karakter wordt met Polen en Turkije nog meer verstevigd. CSC toont aan dat beton op een verantwoorde manier wordt geproduceerd. Gecertificeerde bedrijven mogen CSC alleen voeren als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. CSC geeft daardoor duurzame zekerheid voor de afnemers van beton.

Artur Golda, lid van de raad van bestuur van Górażdże Beton Sp. z o.o.
CSC-certificering van verantwoord geproduceerd beton biedt de Poolse betonindustrie de unieke mogelijkheid om de transparantie van betonproductie, inclusief de toeleveringsketen, te vergroten. Door CSC-certificering te ondergaan, kunnen we de duurzaamheidseigenschappen van beton benadrukken en bijdragen aan de erkenning van dit unieke bouwmateriaal in onze samenleving. We zijn erg trots dat we de eerste producent in Polen zijn die CSC-certificering heeft behaald, omdat dit onze serieuze inspanningen op het gebied van duurzaamheid bevestigt."
CSC bij country

Rabo Impactlening

Het certificeringssysteem in Nederland wordt vertegenwoordigd door Betonhuis Betonmortel (RSO) in Woerden. CSC is afgestemd op de Nederlandse omstandigheden en regelgeving en wordt door onafhankelijke certificerende instellingen (CI) gecontroleerd. Een Nederlandse vertaling van de criteria en motivatie is hier beschikbaar. Versie 2.0 is sinds januari 2019 van toepassing. Op dit moment praat de RSO met de Rabobank. Bij de Rabobank is meer dan 200 miljoen euro verstrekt aan duurzame koplopers door middel van de Rabo Impactlening. Duurzame koplopers met een geselecteerd keurmerk verkrijgen een rentekorting tot wel 0,65%. Afgelopen jaar zijn er bedrijven met 21 verschillende keurmerken op deze manier verder geholpen. CSC is zo’n keurmerk en de intentie is dat de samenwerking met de bank wordt gecontinueerd.

Contactpersoon Betonhuis

Paul Ewalds, stuur een e-mail