activiteit

Ontbijtsessie duurzaam inkopen van beton, Monitoringstool en CSC

Locatie
SKB IKOB. Bezoekadres Poppenbouwing 56 4191 NZ Geldermalsen
25 november -

Op 25 november organiseert CSC Nederland i.s.m. met de certificerende instellingen SKG IKOB, SGS en KIWA een ontbijtsessie CSC voor deelnemers van CSC-gecertificeerde bedrijven, opdrachtgevers, duurzaamheidsadviseurs en betrokkenen bij het Betonakkoord.

Waar voorheen de focus voornamelijk lag op de prijs bij het inkoopproces, speelt tegenwoordig het handelen van de mens op de natuur een grote rol. Dit geldt ook voor het inkopen van beton. Als je beton duurzaam wilt inkopen, zal de vraag naar de duurzaamheid van het product telkens weer gesteld worden. Om samen tot een meer duurzaam gebruik van beton te komen, is er een samenwerking ontstaan tussen de overheid en bouw- en toeleveringsbedrijven. Deze samenwerking heeft geleid tot het zogenoemde Betonakkoord. Wat is de relatie van CSC en het Betonakkoord? Welke inkoopsystemen voor duurzaam beton zijn er nog meer? En hoe speelt het certificeringssysteem CSC in op vragen uit de markt. Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er?

Alles over duurzaam inkopen van beton en de ontwikkelingen bij CSC komen op vrijdagochtend 25 november aan bod tijdens de ontbijtsessie van 7:30 - 11:00 uur bij SKG IKOB in Geldermalsen. 

Programma
7:30 – 8:15
Inloop en ontbijt
8:15 – 8:45     
Welkom door dagvoorzitter Ton van Beek, SKG IKOB. Duurzaam inkopen van beton, waar staan we? Welke instrumenten zijn er?  
8:45 – 9:15
CSC: stand van zaken – Wilfred Oosterling, CSC Nederland. Ontwikkelingen internationaal CSC, CSC en Betonakkoord, hercertificering, vijf jaar CSC, nieuw schema wapening.
9:15 – 9:45
CSC R-Module (nieuw sterrensysteem) en CSC CO₂-module – Jeroen Pos, SGS / Richie Hilgersom, KIWA. Uitleg van de modules, communicatie, voorbeeldprojecten, wat kan de klant met deze modules en welke waarde hebben deze voor de opdrachtgevers
9:45 – 10:00
Pauze
10:00 – 10:45
Betonakkoord-monitoring en eis M5.01 en M5.02, CSC-duurzaamheidsverslag – Paul Ewalds, CSC Nederland / Jeroen de Vrieze, Betonhuis. Uitleg over de Monitoringstool en hoe CSC Nederland heeft geregeld om met de Monitoringstool aan eis M5.01 en M5.02 te voldoen.
10:45 – 11:00 
Vragen en afsluiting

Deelname aan deze ontbijtsessie is gratis. Er is plaats voor maximaal 70 personen, vol is vol. 
 

Klik hier voor deelname
 

 

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978