nieuwspagina

Snelle toename van CSC-certificaten in Duitsland

Auteur: Remco Kerkhoven 13 maart 2019 Laatste update 14 maart 2019

De internationale CSC-certificering is definitief in Duitsland doorgebroken. Het aantal CSC-certificaten is toegenomen tot 47. In ons buurland is Holcim koploper. Nadat in 2018 drie cementbedrijven waren gecertificeerd, kreeg Holcim dit jaar al vier gouden certificaten voor haar betonmortelcentrales en twee zilveren certificaten voor het toeslagmaterialen.

CSC-certificering definitief in Duitsland doorgebroken

Hiermee is Holcim Duitsland het eerste bedrijf dat over de hele wereld certificaten bezit. Het bedrijf heeft certificaten in de gehele betonketen, inclusief cement en toeslagmateriaal. De zilveren certificaten voor toeslagmateriaal in de plaats Malsch en in de plaats Kaarst zijn de beste scores ooit toegekend door de CSC-organisatie.

Betontage Ulm

De zes nieuwe certificaten zijn door Olaf Aßbrock, Managing Director van het Bundesverband Transportbeton (BTB), overhandigd tijdens een officiële ceremonie op de Ulmer Betontage. De certificaten zijn uitgegeven door Kiwa Duitsland. De Duitse systeembeheerder (RSO) was daarbij ook aanwezig. Olaf Aßbrock: “We verwelkomen Holcim Duitsland in de groeiende familie van CSC-gecertificeerde betoncentrales. Met uitstekende resultaten, die aantonen dat onze sector zich inzet voor verantwoorde inkoopprocessen in de hele keten.” Thorsten Hahn, CEO Holcim Duitsland voegde daaraan toe: “We zijn zeer vereerd met het behalen van CSC-certificaten op beton, cement en toeslagmateriaal. Meer dan dat, we zijn supertrots dat we een recordscore voor toeslagmateriaal hebben bereikt. Dit is een beloning voor de voortdurende inspanningen van ons bedrijf om onze klanten duurzame bouwoplossingen te bieden."

Betonhuis

Het certificeringssysteem in Nederland wordt vertegenwoordigd door Betonhuis in Woerden. Betonhuis is de 'Regional System Operator' (RSO). Bedrijven kunnen bij het aanvragen van het certificaat worden ondersteund door de RSO.

Meer weten over CSC?

Neem contact op met Remco Kerkhoven of Paul Ewalds