nieuwspagina

Weer CSC goud voor dertig betoncentrales van Mebin

Auteur: Persbericht KIWA Foto: Screenshot Microsoft TEAM - Stefanie Knijnenburg 25 mei 2020 Laatste update 27 mei 2020

Betonproducent Mebin en lid van Betonhuis Betonmortel blijft inzetten op het verduurzamen van zijn betonmortelcentrales. Dertig centrales van Mebin hebben onlangs voor een tweede keer het gouden duurzaamheidsniveau bereikt van de Concrete Sustainability Council (CSC), het wereldwijde keurmerk voor duurzame betonproductie. Kiwa reikte de certificaten van de hercertificering op woensdag 20 mei digitaal uit aan Mebin.

Mebin is er dan ook trots op dat alle centrales opnieuw het gouden CSC-certificaat in de wacht wisten te slepen. ‘Ondanks de aangescherpte vraagstelling in de 2.0 versie van het CSC-keurmerk, is het Mebin gelukt om voor alle centrales een mooie score te behalen. Dit is mede te danken aan diverse toeleveranciers van Zand & Grind, die zich ook hebben gecertificeerd met het CSC-keurmerk’, aldus Ronel Dielissen. ‘Het belang van een dergelijk keurmerk dringt ook door in de betonwereld, opdrachtgevers en aannemers gaan steeds vaker het CSC certificaat als eis stellen.’

Remco Kerkhoven - Betonhuis Betonmortel, CSC-NL
Mebin was één van de eerste Betonmortelfabrikanten die het CSC goud ontving. In 2017 begonnen wij met zeven bedrijven en nu staan wij op meer dan honderd. CSC is in drie jaar tijd uitgegroeid tot de standaard van de markt. Met de hercertificering toont Mebin aan dat beton duurzaam wordt geproduceerd. 

CSC is een internationale duurzaamheidsregeling 

De internationaal erkende CSC-certificering kent vier niveaus: brons, zilver, goud en platina. De feitelijke (her)certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten onafhankelijke certificerende instellingen. Pleun Kleinveld, certificatiedeskundige bij Kiwa: ‘Mebin is gecertificeerd met dertig gouden CSC-certificaten. De hele organisatie heeft hier samen hard voor gewerkt. Juist door het treffen van maatregelen levert Mebin een bijdrage voor een beter klimaat.