nieuwspagina

Schellevis CSC zilver gecertificeerd

Auteur: Persbericht Betonhuis Foto: Betonhuis 19 mei 2022

Op 17 mei 2022 ontving Luke de Ruijter, productiemanager bij Schellevis van Richie Hilgersom, auditor bij Kiwa, het certificaat CSC-zilver. Al meer dan 85 jaar produceert Schellevis betonproducten voor uiteenlopende toepassingen. Het exclusieve assortiment kenmerkt zich door kwaliteit, duurzaamheid en creativiteit. De duurzaamheid is nu aantoonbaar gemaakt door CSC.

Concrete Sustainability Council

CSC staat voor Concrete Sustainability Council en is een wereldwijd keurmerk voor beton. Het keurmerk CSC garandeert de duurzame productie van beton. Keurmerkhouders mogen CSC alleen voeren als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. Als aanvulling hierop geven keurmerkhouders advies over het milieuprofiel van beton en leveren ze een hoge kwaliteit beton. Daarnaast streven keurmerkhouders naar een hoge inzet van secundaire materialen.  Ook moet de verantwoorde herkomst van grondstoffen worden aangetoond.

Geïnspireerd door de natuur

“Met de buitenruimte als domein én de natuur als grootste inspiratiebron is duurzaamheid al jarenlang een belangrijk thema binnen Schellevis”, aldus Meike Hover, Commercieel Directeur bij Schellevis. “Bij alles wat we doen, streven we naar de beste kwaliteit en proberen we mens en natuur zo min mogelijk te belasten. Dit betekent dat we in ons productieproces natuurlijke materialen gebruiken en zoveel mogelijk hergebruiken. Inmiddels bestaat meer dan een kwart van de materialen uit gerecycled materiaal. Het verkrijgen van een CSC-certificering past binnen ons duurzaamheidsbeleid. Maar onze focus op duurzaamheid stopt hier niet.”, zegt Hover.  “Zonder aan kwaliteit in te boeten, blijven we testen en innoveren om de samenstelling en de productie nog verder te verbeteren.”

Meike Hover, commercieel directeur Schellevis
Met de buitenruimte als domein én de natuur als grootste inspiratiebron is duurzaamheid al jarenlang een belangrijk thema binnen Schellevis

Veilig werken

Schellevis is lid van Betonhuis Beton Producten Nederland (BPN) en scoort uitzonderlijk hoog op het CSC-onderdeel Gezondheid en Veiligheid en kreeg het certificaat van Richie Hilgersom: “Het bedrijf scoort op één punt na de volle score. Dit is ook zichtbaar en voelbaar aan de ontspannen sfeer die binnen het bedrijf hangt. In de fabriek is duidelijk zichtbaar dat er zoveel mogelijk wordt gezorgd dat medewerkers uit de gevarenzone gehouden worden. De fabriek is schoon, opgeruimd.”

CSC-gecertificeerde grondstoffen

Schellevis heeft ook een zeer hoge score als het gaat om de toeleveringsketen, alle gebruikte materialen worden ingekocht bij CSC-gecertificeerde bedrijven. Het toeslagmateriaal zelfs voor 100% bij een goud-gecertificeerd bedrijf. “Er wordt de laatste jaren geprobeerd om steeds efficiënter te produceren en om de fabriek zelf te verduurzamen. Onze machines hebben niet alleen een minimale energiebehoefte, maar ook een minimale verspilling van materiaal. Daarnaast drogen en harden de producten op natuurlijke wijze en is alles 100% recyclebaar. Komen producten niet door onze strenge kwaliteitscontrole, dan hergebruiken we die als basiscomponent om nieuwe producten te maken. Ook innovaties op de korrelpakking dragen bij aan een milieuvriendelijker product“, aldus Luke de Ruiter, productie manager Schellevis.

Foto: Uitreiking van het CSC-certificaat zilver aan Schellevis, vlnr: Richie Hilgersom (Kiwa)- Hidde Vermaas (Schellevis)- Luke de Ruijter (Schellevis) – Meike Hover (Schellevis) – Math Pluis (Betonhuis BPN)

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978