nieuwspagina

Betonhuis Constructief Prefab bezoekt Wonderwoods Utrecht

Auteur: Taco van den Broek 23 juni 2023 Laatste update 28 juni 2023

Onlangs brachten de leden, commissieleden en werkgroepleden van Constructief Prefab een bezoek aan het indrukwekkende bouwproject Wonderwoods in Utrecht. Het project bevindt zich pal naast het Centraal Station en de Jaarbeurs en heeft veel belangstelling gekregen vanwege zijn unieke kenmerken en duurzame benadering.

Het bezoek begon met een warm welkom en een gedetailleerde uitleg door George van Schijndel en Ivo Taal bij Villa Jongerius, waar zij ons informeerden over de visie en filosofie achter Wonderwoods.

Flora en fauna

Het gebouw bestaat uit twee torens die verbonden worden door een brug, waarbij de natuur in de bebouwing een centrale rol speelt. De nadruk ligt op het creëren van een groene en natuurlijke leefomgeving, omdat dit een positieve invloed heeft op de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Op elke etage is er aandacht voor flora en fauna, met overal plantenbakken. Het onderhoud van de beplanting wordt straks gedaan door hoveniers die abseilen.

Naast het fascinerende aspect van de groene omgeving, kreeg ook de logistiek van dit grote project in het hart van de stad de nodige aandacht. Prefab beton speelt een cruciale rol in dit opzicht, en verschillende leden van Constructief Prefab leveren een bijdrage aan dit project. Er zijn twee aanrijroutes, drie losplekken en een uitgang bij een druk fietspad waar dagelijks meer dan 10.000 fietsers voorbij komen. Het vereist dus een zorgvuldige planning en coördinatie om alles soepel te laten verlopen.

Internationaal

Een ander interessant aspect van Wonderwoods is de internationale aard van het bouwproject. Op de bouwplaats worden verschillende talen gesproken naast het Nederlands. Om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van de veiligheidsinstructies, zijn deze in meerdere talen beschikbaar gesteld. Dit benadrukt het belang van een inclusieve en veilige werkomgeving voor alle betrokkenen.

Al met al was het bezoek aan het bouwproject Wonderwoods zeer boeiend en inspirerend. Het gaf de leden van Constructief Prefab de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen bij een innovatief project dat streeft naar een harmonieuze samensmelting van natuur en bebouwing. Het bezoek werd afgesloten met een gezamenlijk diner in de buurt van de locatie, waar de deelnemers de kans kregen om na te praten en ervaringen uit te wisselen.

Voor meer informatie over het bezoek aan Wonderwoods kunt u contact opnemen met Taco van den Broek 

Taco van den Broek
Contactpersoon
Taco van den Broek
Sectorsecretaris Constructief Prefab, Bestrating, Stenen en Blokken