Experimenteel Beton 2020

Taco van den Broek 23 september 2019

We besteden veel aandacht aan Experimenteel Beton. Hierbij richten we ons op onbeantwoorde vragen, extreme toepassingen en schijnbaar onmogelijke ideeën. We organiseerden in 2018 twee sessies met architecten en producenten en werkten de ideeën die daaruit voortkwamen uit tot prototypes. Deze zijn gepresenteerd tijdens de Bouwbeurs 2019. Ook publiceerden we een inspiratieboek.

Ontwerpers en industrie in dialoog

Ook in 2020 willen we een brede groep ontwerpers in dialoog brengen met de industrie. Een dialoog die niet bestaat uit louter informatie over bestaande mogelijkheden en kennismaking met de laatste toepassingen, maar één waarin aan de ontwerpers wordt gevraagd wat zij willen maken. Ongeacht de voorkennis van de ontwerpers met betrekking tot de technische mogelijkheden worden hun ambities in discussie gebracht. De industrie zelf wordt hierbij ook gevraagd om bestaande en schijnbaar impliciete beperkingen qua productie en financiën in eerste instantie buiten beschouwing te laten. Niets is te gek!

Doe mee met Experimenteel Beton 2020! 

DP6 architectuurstudio heeft ons gevraagd of wij met hen dit traject willen doen. Voor de zomer bent u hierover per mail geïnformeerd. De resultaten presenteren we tijdens de beurs Gevel 2020. Constructief Prefab heeft hier een stand en zal hier diverse voordrachten (laten) verzorgen. De beurs is van 28 januari tot en met 30 januari 2020 in Ahoy in Rotterdam. Deelname als bezoeker is met voorregistratie gratis

We hopen dat u mee wilt doen aan Experimenteel Beton 2020! Stuur ons een bericht: constructief-prefab@betonhuis.nl. De workshop zal op 16 april 2020 plaatsvinden. Het thema voor dit jaar is Circulair. Dit kan gaan over circulaire bekisting, granulaat en demontabele elementen, maar al het andere is ook goed, mits gerelateerd aan beton en circulair.