nieuwspagina

Experimenteel Beton 2020

Auteur: Taco van den Broek Foto: Bureau Bakker 23 september 2019 Laatste update 6 september 2020

We besteden veel aandacht aan Experimenteel Beton. Hierbij richten we ons op onbeantwoorde vragen, extreme toepassingen en schijnbaar onmogelijke ideeën. We organiseren sessies met architecten en producenten en werken de ideeën die daaruit voortkomen uit tot prototypes. 

Ontwerpers en industrie in dialoog

Ook in 2020 willen we een brede groep ontwerpers in dialoog brengen met de industrie. Een dialoog die niet bestaat uit louter informatie over bestaande mogelijkheden en kennismaking met de laatste toepassingen, maar één waarin aan de ontwerpers wordt gevraagd wat zij willen maken. Ongeacht de voorkennis van de ontwerpers met betrekking tot de technische mogelijkheden worden hun ambities in discussie gebracht. De industrie zelf wordt hierbij ook gevraagd om bestaande en schijnbaar impliciete beperkingen qua productie en financiën in eerste instantie buiten beschouwing te laten. Niets is te gek!

Doe mee met Experimenteel Beton 2020! 

We hopen dat u mee wilt doen aan Experimenteel Beton 2020! Het thema voor dit jaar is Circulair. Dit kan gaan over circulaire bekisting, granulaat en demontabele elementen, maar al het andere is ook goed, mits gerelateerd aan beton en circulair. Stuur ons een bericht als u mee wilt doen: constructief-prefab@betonhuis.nl