nieuwspagina

Experimenteel Beton 2022

Auteur: Taco van den Broek Foto: Gevel 2020 17 december 2021 Laatste update 7 september 2022

In 2022 wil Constructief Prefab een brede groep ontwerpers in dialoog brengen met de industrie. 

Workshop 2022

Op 11 mei 2022 vindt de workshop Experimenteel Beton 2022 plaats. Dit is het startschot voor het uitwerken van nieuwe ideeën over het optimaal benutten van beton. 100% beton! 

Boeiende en actieve workshop:  hoe pakt ú de uitdagingen m.b.t. duurzaamheid aan?

Deze editie van Experimenteel Beton richt zich op het maximaal en optimaal benutten van de inherente kwaliteiten van beton. De sterkte, de massa, de vormbaarheid, de toekomstbestendigheid en ook de beschikbaarheid. We zijn op zoek naar het maximaliseren van de waarde van beton, de waarde van de bouwelementen. Beton van ‘volume’ naar ‘value’. Beton maximaal gebruikt. Beton optimaal gebruikt. Beton volledig gebruikt, 100%!

Tijdens de brainstormsessie geldt, niets is onmogelijk!De ideeën die voortkomen uit deze workshop worden uitgewerkt tot prototypes/mockups. De resultaten zullen tijdens de Bouwbeurs 2023 worden gepresenteerd.

De workshop biedt een unieke gelegenheid kennis te maken met producenten van prefab betonelementen, meer te leren over beton, in het bijzonder prefab beton, de creatieve geest de vrije loop laten en vervolgens experimenteren met ideeën. Wat wil je als architect/ontwerper nog meer: oftewel meld je aan!

Doe mee aan deze uitdaging. Schrijf je nu in!
Stuur ons een bericht naar dit mailadres of kijk voor meer informatie op onze website.

De workshop vindt plaats bij De Watertoren, Kalverbos 22, 2611 XW Delft. 

Tijdens de GEVEL2022 zal Betonhuis Constructief Prefab samen met Tektoniek en Bureau Bakker de resultaten tonen van de Experimenteel Beton editie ‘Circulair’. Teams van ontwerpers en producenten hebben in een brainstormsessie een aantal circulaire toepassingen ontwikkeld voor betonnen prefab elementen. Eén van de uitgangspunten was het reduceren van mechanische aanpassingen aan elementen om deze geschikt te maken voor een tweede leven, waarbij bijvoorbeeld ook het inzetten van ‘te kleine’ elementen in een nieuwe situatie past.

De beurs GEVEL 2022 is verplaatst naar 31 mei, 1 en 2 juni 2022: registratie voor kan via deze link.

GEVEL 2022 beurs
Taco van den Broek
Contactpersoon
Taco van den Broek
Sectorsecretaris Constructief Prefab, Bestrating, Stenen en Blokken