Whitepaper Concrete Sustainability Council (CSC Nederland)

Duurzaamheidsverslag 2021

publicatiepagina
Remco Kerkhoven 21 juni 2023

Dit is het eerste Nederlandse CSC duurzaamheidsverslag. Met dit verslag nemen wij u mee door de certificering van The Concrete Sustainability Council (CSC). CSC is de wereldwijde standaard voor duurzaamheid in de betonketen en tonen we aan dat wij de groene toekomst serieus nemen.

Het duurzaamheidsverslag moet aan bepaalde eisen voldoen. Daarom volgen we de standaard van het Global Reporting Initiative. Dit is door CSC internationaal een aanvaard systeem voor duurzaamheidsverslaggeving. GRI zorgt ervoor dat bedrijven op eenduidige wijze rapporteren.

Betonhuis is Regional System Operator (RSO) voor de Concrete Sustainability Council in Nederland. Dat betekent dat Betonhuis individuele bedrijven in Nederland helpt hun duurzaamheidscertificaat te behalen. We hebben hierin samengewerkt met Nederlandse instellingen op het gebied van certificatie; Kiwa, SGS en SKG-IKOB. Gezamenlijk hebben deze partijen The Dutch Standard (GRI) ontwikkeld om aan de prestatie-eis M5.011 en M5.02 van het CSC te voldoen.

Voor 2021 was deelname aan de monitoring voldoende, voor 2022 is naast deelname validatie van de aangeleverde data verplicht. We zien het verslag 2021 dan ook als een pilot. Het verslag 2022 verschijnt medio oktober. 

Contactpersoon:
Remco Kerkhoven - remco.kerkhoven@betonhuis.nl

Download de volledige versie