Toepassing van betonmortel

Richtlijn in de grond gevormde funderingspalen en wanden

publicatiepagina
17 oktober 2021

In de NEN-EN 206 ontbreken een aantal belangrijke eisen en richtlijnen die van belang zijn om kwaliteitsproblemen met betrekking tot beton bij in de grond gevromde funderingen en wanden te voorkomen. Dit komt o.a. door specifieke ervaringen in Nederland en nieuwe inzichten. 

Doel van deze richtlijn is om de norm zo veel mogelijk op te vullen of middels toelichting en specifieke bepalingen de juiste context te verduidelijken. De richtlijn is tot stand gekomen in samenwerking tussen het Betonhuis namens de leveranciers van betonmortel en de Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken (NVAF).

Inhoud richtlijn

Aandachtspunten voor beton voor in de grond gevormde funderingselementen. Eisen ten aanzien van detailontwerp wapening. Eisen ten aanzien van eigenschappen betonspecie. Uitvoeringsmethode. Eisen ten aanzien van samenstelling betonspecie. Cementgehalte en fijne delen. Eisen ten aanzien van bestelling betonmortel. Eisen ten aanzien van levering en ingangscontrole levering. Aandachtspunten uitvoering. Grondcondities en afwerking paalkop.

Download de volledige versie