nieuwspagina

Eerste duurzame, mobiele elektrische overslagkraan in de betonwarenindustrie

Auteur: Perbericht Martens beton Foto: Martens beton 20 april 2023

Oosterhout - Op dinsdag 18 april jl. hebben Teuben b.v. en Martens beton b.v. de 1e mobiele, meest duurzame, volledig elektrische, overslagkraan van Noord-Brabant officieel in gebruik genomen. Na het welkomstwoord van John Martens, directeur Koninklijke Martensgroep, verrichte Wethouder W.J. van der Zanden, gemeente Oosterhout de officiële ingebruikname.

De investering in een volledig elektrische overslagkraan voor de overslag van grondstoffen op de loswal is volledig in lijn met eerdere investeringen in duurzaam materieel door Martens en haar dochterondernemingen, Teuben en Martens beton.

Zeer recent werden ook al een groot aantal volledig elektrische heftrucks aangeschaft en wordt binnenkort het wagenpark vervangen door elektrische auto’s. Martens draagt ook op deze manier bij aan de verlaging van de CO2-reductie en werkt hiermee tevens aan haar eigen transitie naar een duurzame samenleving.

wethouder-van-der-zanden-neemt-emissieloze-overslagkraan-martens-in-gebruik.jpg

John Martens, directeur Koninklijke Martensgroep: " Martens wil een bijdrage leveren op het gebied van duurzaamheid en de kansen proberen te pakken die er zijn voor ons. Door te investeren in 100% emissieloze overslag dragen we bij aan de verlaging van de CO2-reductie."

Martens heeft gekozen voor een duurzame overslagkraan van de Firma Sennebogen. De overslagkraan heeft naast een uitgebreid bereik een hybride energieterugwinningssysteem. Door de extra hydraulische cilinder in het midden van de hefboom en een apart hydraulisch circuit kan opgeslagen energie worden gebruikt tijdens het hefproces. De kraan levert hierdoor zo’n 30 % energiebesparing op terwijl hij toch verbeterde prestaties kan leveren!

Over Teuben en Martens beton

Teuben en Martens beton maken deel uit van de Koninklijke Martens groep. Onze groep heeft zich vanaf de oprichting in 1881 ontwikkeld tot een moderne producent en logistiek dienstverlener van bouwmaterialen van beton, kunststof en keramiek. Het thema duurzaamheid staat al vele jaren hoog op onze agenda. Zo hebben we in 2019 "de Groene Pluim" mogen ontvangen omdat wij een koploper zijn op het gebied van duurzaam ondernemen.

Benieuwd hoe de ingebruikname verliep. Bekijk hier de video van Martens beton. 

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978