nieuwspagina

BouwOort ontvangt CSC-Goud met platina randje

Auteur: Betonhuis communicatie 21 december 2023 Laatste update 22 januari 2024

Betonmortelcentrale Oss van BouwOort heeft het prestigieuze Concrete Sustainability Council (CSC)-certificering niveau Goud ontvangen. Deze onderscheiding erkent niet alleen de toewijding van BouwOort aan duurzaamheid in de bouwsector, maar plaatst het bedrijf ook in één van de hoogste categorieën van milieuvriendelijke en sociale verantwoordelijkheid binnen de betonketen.

Het CSC-certificaat is een wereldwijd erkende maatstaf voor duurzaamheid in de productie van beton. Het certificeringsproces is grondig en evalueert verschillende aspecten, waaronder milieuprestaties, sociale verantwoordelijkheid, economische haalbaarheid en de transparantie van de productieketen. 

Antoine van Oort, directeur van BouwOort, verklaarde: "Deze onderscheiding is een erkenning van onze voortdurende inzet voor duurzaamheid en verantwoordelijk ondernemen. We hebben geïnvesteerd in geavanceerde technologieën en processen om de ecologische voetafdruk van onze betonproductie te minimaliseren.” 

Géén tekortkomingen geconstateerd

Jos van Schijndel, auditor bij SKG-IKOB, voegde eraan toe: "Vandaag was het laatste controlebezoek voor jaargang 2023, het gehele jaar zijn er géén tekortkomingen geconstateerd.” De inspecteur wil bij deze de organisatie en alle medewerkers hiervoor complimenteren; “zowel de betonkwaliteit, de kwaliteitsregistraties, de laboratoriumapparatuur en het gehele terrein zien er steeds verzorgd uit. Wat mij betreft CSC-goud met een CSC-platina randje, chapeau, ga zo door!"

Jos van Schijndel, auditor SKG-IKOB
Wat mij betreft CSC-goud met een CSC-platina randje, chapeau, ga zo door!

Duurzame samenwerking in de keten

BouwOort is een toonaangevend bedrijf in de betonindustrie en heeft zich gecommitteerd aan een duurzame toekomst. De CSC-Goud certificering onderstreept de leiderschapspositie van het bedrijf in de omgeving en het streven naar milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde bouwpraktijken. Deze erkenning zal ongetwijfeld het vertrouwen van klanten versterken en BouwOort's rol als een duurzame partner in de bouwsector verder versterken. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met Bouwbedrijf Berghege in het project walkwartier-project, zie dit artikel. Voortdurend overleg vindt plaats om ervoor te zorgen dat de betonmengsels continu optimaal worden aangepast aan de verschillende omstandigheden, zoals temperatuur en gewenste verhardingstijd.

Themapagina CSC


Op de openingsfoto van links naar rechts: Jos van Schijndel – SKG-IKOB, Ton van Beek – SKG-IKOB, Niels van den Berg – BouwOort, Antoine van Oort – BouwOort, Thomas Goets – BouwOort, Wilfred Oosterling - Betonhuis (CSC Nederland). 

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978
Wilfred Oosterling
Contactpersoon
Wilfred Oosterling
Adviseur Bouwtechnologie, KAM