nieuwspagina

Gouden CSC-Certificaat voor Van Nieuwpoort Prefab Beton

Auteur: Remco Kerkhoven Foto: Van Nieuwpoort Prefab Beton 12 juli 2023 Laatste update 18 juli 2023

Van Nieuwpoort Prefab Beton is in het bezit van het gouden CSC-certificaat. Hiermee staat het bedrijf uit Kampen voor een duurzame productie van o.a. breedplaatvloeren en ribcasettevloeren. Woensdag 12 juli werd het certificaat door Pleun Kleinveld, auditor Kiwa uitgereikt aan Dick van Gelder, Manager Operations bij Van Nieuwpoort Prefab Beton.

Het CSC-traject heeft als doel om de duurzame prestaties van bouwgrondstoffen en beton te bevorderen en continu te verbeteren. Certificaathouders staan garant voor de strenge eisen die worden gehanteerd op het gebied van betrouwbaarheid, deskundigheid, milieuzorg, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. “Wij zijn trots op het gouden certificaat en het biedt ook zekerheid voor onze klanten en afnemers. Het laat zien dat wij onze duurzame ambities aantonen.”, aldus van Gelder.

Trots op resultaat

Edo Peet, Manager Duurzaamheid kreeg de felicitaties van Remco Kerkhoven, communicatiemanager Betonhuis. Peet vertelt over de stappen die het bedrijf heeft genomen: “We zijn trots op dit resultaat en bedanken iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Met dit certificaat laten we zien dat we zorg dragen voor het milieu, maatschappelijk verantwoord ondernemen en het welzijn van onze medewerkers. We blijven ons inzetten om duurzame productieprocessen en materialen te gebruiken, zodat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere toekomst.” Van Gelder voegt toe: “De praktische dingen waarin wij ons onderscheiden zijn bijvoorbeeld het afvangen van regenwater in de bassins en energieopslag in de bodem, maar vooral de zonnecollectoren op het dak in combinatie met warmtepompen voor een gasloze droogkamer.”

Duurzaamheid 

Volgens de heren draagt CSC bij aan de verbetering van de werkprocessen, het verduurzamen van de producten en op milieu- en kostenbewust gedrag van directie en medewerkers. Van Nieuwpoort Prefab Beton breekt het ‘eigen betonafval’ af tot betongranulaat en dit wordt gebruikt als secundaire toeslagmateriaal voor de producten. Het bedrijf werkt met inzet van primaire en secundaire grondstoffen. Het doel is om 100% afvalvrij te produceren. Daarnaast is de fabriek voorzien van tal van duurzame en energiebesparende maatregelen. Zo is de energie die het bedrijf nodig heeft, voor de productie van de breedplaatvloeren, het gehele jaar duurzaam door de energiepalen in de fundatie gegenereerd, tezamen met een energiedak en warmtepompen.

Gasloze droogkamer

Van Gelder: “In de 2e helft van 2023 zal ook de droogkamer van de ribcassettevloeren gasloos worden verwarmd door een combinatie van warmtepompen en warmte uit de rivier de IJssel. Uiteraard met groene stroom afkomstig van Hollandse windenergie. Al deze maatregelen leveren een aanzienlijke besparing op in de CO₂-footprint. Om duurzaamheid van bijvoorbeeld transport in de praktijk te brengen is samenwerking met (keten)partners voor ons essentieel. Een groot deel van de CO₂ uitstoot wordt veroorzaakt door de logistiek van en naar de bouwplaats. We werken toe naar groene logistieke oplossingen, samen met onze partners.”

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978