activiteit

World of Concrete Europe 2024: Europese betonbijeenkomst met focus op CO₂-reductie

Foto
World of Concrete
Locatie
Intermat, Parijs
24 - 27 april 2024

Van 24 t/m 27 april 2024 vindt de World of Concrete Europe plaats in Parijs, parallel aan INTERMAT. Het evenement brengt de gehele betonsector samen in een vakbeurs en congres, met een sterke nadruk op CO₂-reductie en duurzaam bouwen. Als representant van een sector die streeft naar verbetering in de toekomst, biedt dit event een uitgelezen kans om de innovatie en dynamiek van de betonindustrie te ervaren.

De gecombineerde vakbeurs en educatief forum bieden bezoekers een breed scala aan producten, technologieën, processen en toepassingen in de betonketen. De World of Concrete Europe, geïntegreerd in INTERMAT, verwacht 200 exposanten, 2.000 bezoekers en 500 congresdeelnemers. Het dient als een benchmark-evenement waar alle belangrijke spelers in de Europese betonsector samenkomen om dialoog te stimuleren en een beeld te schetsen van een universeel, veelzijdig en innovatief materiaal dat ecologische transformatie ondergaat.

Europese betonindustrie aanwezig

Grote bedrijven zoals 3R SCHNELL, CIFA, en MAPEI hebben al hun aanwezigheid bevestigd. De beurszone omvat de gehele betonindustrie met focus op productie, prefab, grondstoffen, speciaal en decoratief beton, ter plaatse gestort beton, nieuwe technologieën, diensten en engineering, evenals circulaire economie.

Christophe Lecarpentier, directeur van de business unit Agro Equipment
De rol van de betonsector in duurzaam bouwen is het overwinnen van uitdagingen. De World of Concrete Europe 2024 streeft naar een ontmoetingsplaats voor innovatie en biedt een educatief platform, gericht op milieuvisie.

Forum Low Carbon Concrete

Het World of Concrete Europe-forum, met als centraal thema "low carbon," biedt educatieve lezingen en workshops, georganiseerd door een stuurgroep van branche-experts. Onderwerpen omvatten ambities van het Franse klimaatplan, koolstofarme betonrecepten, logistiek, energieverbruikreductie, circulaire economie en innovaties. Het forum wordt georganiseerd door een stuurgroep die bestaat uit deskundigen van de belangrijkste Europese brancheorganisaties en -organen uit de sector, zoals CERIB, CIMbéton, FIB, l'École Française du Béton, France Ciment en UMGO-FFB.

Aan de hand van een tiental lezingen zijn zes thema's geselecteerd die zich richten op de toekomst van het materiaal in de markt om aan het denken te zetten en te debatteren:

  • Op weg naar net zero: ambities en tijdlijn van het Franse klimaatplan, de nationale strategie voor een koolstofarme economie, RE 2020 en internationale labels.
  • De recepten van beton om de industrie koolstofvrij te maken: nieuwe koolstofarme bindmiddelen, additieven in beton (calciumlactaat, puzzolaan, ternair cement), voorbeeldprojecten met koolstofarm beton.
  • Koolstofarme logistiek: korte leveringslijnen, vervoer, ervaringen van spelers uit de branche, kant-en-klare oplossingen, prefab-oplossingen.
  • Het proces: vermindering van het energieverbruik, nieuwe koolstofarme cementproductie-eenheden, alternatieve brandstoffen, industriële investeringen, processen bij lage temperatuur.
  • De circulaire economie: verantwoorde bevoorrading, recycling, hergebruik, reorganisatie van steengroeven, productie van gerecycleerde granulaten, terugwinning van afvalgesteente, ervaringen uit de bouwplaats.
  • Innovaties: formules, de rol van hulpstoffen voor het gebruik van koolstofarm beton, off-site en prefab betonbouwmethoden, modulaire bouw, 3D-geprint beton.

Innovation Awards

De negende editie van de INTERMAT Innovation Awards zal innovaties in de bouw-, infrastructuur- en materialenindustrie erkennen, inclusief een speciale World of Concrete Europe-award voor betonmarktgerichte innovaties.

Meer informatie en tickets

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek, Public Affairs
0613049978