nieuwspagina

Constructief Prefab organiseert Experimenteel Beton 2024 met duurzaamheidsthema 100+

Auteur: Betonhuis communicatie Foto: Bureau Bakker 5 april 2024 Laatste update 15 april 2024

Experimenteel Beton, blijft al meer dan 20 jaar een toonaangevend evenement, gericht op het bevorderen van de samenwerking tussen architecten en prefab betonproducenten. Dit jaar staat het evenement in het teken van duurzaamheid met het thema 100+.

Experimenteel Beton is een workshop, die een breed scala aan architecten en ontwerpers samenbrengt, van gerenommeerde bureaus tot beginnende studio's, stimuleert een dialoog waarin de wensen van de ontwerpers centraal staan. De focus ligt niet alleen op het verkennen van bestaande mogelijkheden, maar ook op het uitdagen van de industrie om beperkingen rond productie en financiën tijdelijk terzijde te schuiven. Het doel is om grensverleggende ideeën te genereren die worden uitgewerkt tot prototypes en mogelijk worden toegepast in concrete projecten.

Duurzaamheidsthema 100+

Het thema van dit jaar, 100+, benadrukt de duurzaamheid van beton, een materiaal dat moeiteloos meer dan 100 jaar kan meegaan. Deelnemers worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken die de levensduur van betonelementen maximaliseren, met aandacht voor aspecten zoals flexibel ontwerp, demontage en rermontage zonder mechanische aanpassingen. Inspiratie kan worden geput uit diverse bronnen, variërend van systeemoplossingen tot traditionele Japanse houtverbindingen, en kan worden toegepast op verschillende toepassingsgebieden, van draagstructuren tot meubilair.

Gratis deelname

Deelname aan de workshop is gratis en vindt plaats op vrijdag 17 mei. Het evenement duurt de hele dag en wordt afgesloten met een borrel. Op vrijdagmiddag 11 oktober volgt een reflectiemiddag om de voortgang van de ontwikkeling van de prototypes te bespreken. Ten slotte wordt van 3 tot en met 7 februari 2025 een tentoonstelling gehouden op de Bouwbeurs 2025, waar de prototypes worden gepresenteerd en de aandacht van het publiek trekken.

Doe mee!

Doe mee aan experimenteel beton en laat je in de workshop uitdagen door creatieve betonideeën. Meer informatie of direct aanmelden? Stuur een bericht naar constructief-prefab@betonhuis.nl.

Dossier Experimenteel Beton

Taco van den Broek
Contactpersoon
Taco van den Broek
Sectorsecretaris Constructief Prefab, Bestrating, Stenen en Blokken