nieuwspagina

Betonfabrikant Struyk Verwo Infra bevoorraadt Rotterdam met eerste elektrische 50-tons trekker

Auteur: Persbericht Struyk Verwo 17 mei 2021 Laatste update 25 mei 2021

Een primeur! De eerste 50-tons zware elektrische trekker is in gebruik genomen. Een nieuwe mijlpaal binnen het Nederlandse klimaatakkoord, waarbij in 2025 de eerste zero emissie zones voor goederenvervoer in de Nederlandse binnensteden worden ingesteld. Betonfabrikant Struyk Verwo Infra, lid van Betonhuis Bestrating, levert met deze duurzame trekker bestratingsmateriaal voor de Gemeente Rotterdam. 

De vrachtwagen is een initiatief van BREYTNER en H.N. Post & Zonen en is mede tot stand gekomen door ondersteuning vanuit het demonstratieprogramma DKTI 2 van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Een uniek samenwerkingsverband tussen verschillende partijen maakte de realisatie mogelijk. De vrachtwagen wordt voor diverse logistieke stromen ingezet; het vervoer van bestratingsmaterialen van betonfabrikant Struyk Verwo Infra voor de Gemeente Rotterdam inclusief elektrisch laden en lossen, supermarktdistributie voor PLUS Retail en containervervoer in de Rotterdamse haven.

Alfons van Woensel, algemeen directeur Struyk Verwo Infra
Duurzaamheid is een strategische pijler van ons bedrijf. Wij helpen gemeenten met het realiseren van klimaatdoelstellingen. In de samenwerking binnen de betonketen kunnen we het verschil maken. Deze pilot met emissieloos transport is daar een mooi voorbeeld van, waarbij we samen met de gemeente en de transporteur een bijdrage leveren aan een duurzamer Rotterdam."
Primeur: Eerste 50 tons zware elektrische trekker

Betonhuis webinar optimalisatie en vergroening transport

In Rotterdam is de elektrificatie van voertuigen belangrijk om te werken naar een schone, aantrekkelijke, gezonde, CO2-neutrale stad. Met het gebruik van deze elektrische trekker is één van de klimaatdeals behaald. Met deze Klimaatdeals werkt Rotterdam, samen met de deelnemers, aan het fossielvrij maken van haar eigen bedrijfsvoering. Het is een mooi voorbeeld van optimalisatie en vergroening van het transport van beton. Onder de noemer ‘Aan de slag met het Betonakkoord’ wordt deze ontwikkeling ook besproken in één van de elf webinars van Betonhuis. De brancheorganisatie ziet dit initiatief als kans om van elkaar te leren en meer samen te werken. Lees meer over deze webinars.