kennispagina

De voordelen van bouwen met beton

De mogelijkheden van bouwen met beton zijn eindeloos. Door de hoge sterkte, natuurlijke materiaaleigenschappen, architectonische vormvrijheid, kleurvariatie en eenvoudige verwerkbaarheid van beton ontstaan oplossingen voor moderne, veilige en duurzame gebouwen, wegen en constructies.

De voordelen van bouwen met beton

Eigenschap Meer informatie 
Bron: Betonhuis
Vormvrij bouwmateriaal   Ontwerpen in beton
Hoge constructieve  kwaliteit Construeren in beton
Beheersbaar bouwproces - snel en efficïent woningbouwcasco's bouwen (gietbouw)  Gietbouw informatie Model
Overal verkrijgbaar - korte rijafstanden Betonmortel bestellen
Gegarandeerde kwaliteit betonmortel Certificeren betonmortel
Flexibel, aanpasbaar eindgebruiker centraal Betonnen casco's
Energiebesparing: Leidingen eenvoudig integreren  TAG in constructies, Installaties in beton
Snelle logistiek - werkvoorbereiding niet altijd nodig Betonmortel bestellen
Duurzaam: Geen restafval, herbruikbaar en lage CO2  Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen met beton? 

Ontwerpen, construeren, bouwen en produceren vragen tegenwoordig om duurzame oplossingen en milieuvriendelijke productieprocessen. Opdrachtgevers met duurzaamheidsambities zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Begrippen als passief bouwen, thermisch actieve gebouwen, CO2-prestatieladder en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn voor Betonhuis vanzelfsprekend. Met het keurmerk CSC streeft de betonindustrie ernaar om beton op een verantwoorde wijze te produceren.

De sector betonmortel van Betonhuis heeft daarbij de ambitie om samen te werken met (branche)organisaties en met marktpartijen om mee te denken over totaaloplossingen die bijdragen aan moderne, duurzame betonnen gebouwen en betonnen constructies.

Paul Ewalds sectorsecretaris Betonmortel
Contactpersoon
Paul Ewalds
Adviseur Beleid en Regelgeving, sectorsecretaris Betonmortel

Betonindustrie 

In Nederland zijn verschillende (branche)organisaties actief om het imago van beton en het dynamische van de betonindustrie te promoten. Op deze website vindt u informatie over beton en het duurzame productieproces, de voordelen en toepassingen, vaak in combinatie met andere bouwmaterialen en systemen en het  bouwproces. Ook vindt u informatie over het keurmerk CSC.

Aangesloten betoncentrales

De ontwerpcriteria, het uitgebreide grondstoffenpakket, scherpe milieueisen, de verwerkbaarheid en de wens om het verhardingsproces exact te controleren, vragen om beton met de juiste samenstelling. De bij Betonhuis aangesloten betoncentrales beschikken over een ruime en gedegen kennis, zodat aan al deze criteria kan worden voldaan.